Bild på 2 supersnygga gateways med antenner som kan användas att koppla samman IT och OT, vara konverterare mellan protokoll eller övervaka ITS, varför inte som fog computing i ett energieffektiviseringsprojekt

Certifierade Microsoft Azure IoT Edge enheter, UC-8112-ME-LX från Moxa demonstreras den 16-18 okt. på IoT Solution Congress i Barcelona samt dessförinnan på Scanautomatic 9-11 oktober i Cat ABs monter B09:40.

  • Du ser dem demonstrerade först i Cats monter på Scanautomatic 9-11 oktober

 

Logo Microsoft Azur certifiering
Moxa Inc. meddelade den 10 oktober 2018 att de har gateways för det Industriella Internet of Things (IIoT) med förinstallerad Microsoft Azure IoT Edge programvara. Produkterna är tänkta att hjälpa kunder att få en lättanvänd lösning för att utöka befintlig IT infrastruktur och skapa en anslutning mellan OT (driftsteknik) och de industriella applikationerna. För att möjliggöra ytterligare konvergens mellan OT och IT är den specialanpassade industridatorn även utvecklad för IIoT-applikationer inom fabriksautomatisering, för så kallade intelligenta transportsystem (ITS), energieffektivisering samt de krävande marknaderna för applikationer inom och olje- och gassektorerna

 

Moxas IIoT Edge Gateway integrerar också Moxas kompetens inom industriella protokoll, erbjuder 10 års långsiktigt Linux-stöd och underlättar optimerad enhetshantering för storskaliga implementeringar. Moxa kommer att demonstrera sin Azure-aktiverade IIoT Edge Gateway vid IoT Solutions World Congress som hålls i Barcelona den 16–18 oktober 2018. Demonstrationen kommer att fokusera på lösningar som tillhandahåller molnintegration samt flera protokollomvandlingar till IIoT-applikationer samtidigt som de behåller deras investeringar i befintlig industriell infrastruktur. För svensk och nordisk publik finns möjlighet att se detta på Scanautomatic, Göteborg den 9–11 oktober i monter B09:40.

Lämplig utgångspunkt, eller nästa steg, för IIoT-kunder

”Vi är glada över vårt samarbete på Azure, eftersom det här gör det möjligt för våra kunder att dra nytta av tre decenniers samlad kompetens av OT, industriella nätverk och hantering av olika protokoll som Moxa erbjuder, samtidigt som det möjliggör en hårdare integration med IT-expertis från Microsoft”, säger Andy Cheng, VD på den strategiska affärsenheten hos Moxa Inc. ”Azures Cloud Infrastructure med Azure Stream Analytics, maskininlärning, övervakning av utrustning och säkerhet kombinerat med anslutning av utrustning, konfiguration och industriella protokoll från Moxa erbjuder tillsammans nu en integrerad utgångspunkt för våra IoT-kunder inom industrin.”

Integreringen av Azure IoT Edge med Moxas IIoT-gateway som byggs på Moxa Industrial Linux, gynnar kunder genom att möjliggöra lång produktlivscykel, användarna får säker filsystemskrivning och möjliggör förbättrad säkerhet genom kontinuerliga säkerhetsuppdateringar under en period av 10-årig support. Genom att kombinera detta med Moxas kompetens kring industriella protokoll tillhandahålls molnanslutning även för redan befintliga applikationer och automationssystem.

Microsoft kommenterar

”Moxa har arbetat nära vårt team för att integrera sig i vårt Azure IoT-ekosystem med sina IIoT Edge Gateways. Vi är glada att de kommer att erbjuda förinstallerad Azure IoT Edge mjukvara för att effektivisera kundernas första erfarenhet av utveckling och slutligen utbyggnad av Azure IoT-lösningar. Moxa har tillfört en djup nivå av OT-expertis till vårt Azure-ekosystem, säger Sam George, direktör, Azure IoT på Microsoft Corp.

Produktdetaljer, se även databladet

Den kompakta datorn är bygg kring en strömsnål Arm® Cortex ™ -A8 1 GHz-processor och är utvecklad för industriella IoT-miljöer.

Moxa Industrial Linux baserat på Debians öppna plattform med 10 års support

Inbyggd fläktlös design och möjlig montering på DIN-skena

-40 till 70 ° C driftstemperaturområde med LTE-modul installerad

Dual auto-sensing på 10/100 Mbps Ethernet portar

Moxas patentskyddade 10-åriga Linux-support med Moxa Industrial Linux innebär långsiktigt uppdateringar och support av mjukvara för kraft-, vatten-, olje- och gas-, transport- och byggnadsindustri. Detta innebär också ett omfattande utbud av säkerhetsfixar och bugg-rättningar, vilket gör IIoT-projekt säkrare och hållbarare.

Läs mer på Moxas hemsida och återkom om du har frågor

Tillgänglighet

Den Azure-färdiga UC-8112-ME-T IIOT datorn är tillgänglig idag. Den kommer att visas på IIC Pavilion (Stand # D411) den 16-18 oktober 2018 på IoT Solutions World Congress i Barcelona men först på Scanautomatic i Göteborg i Cat ABs monter B09:40.