Välkommen Stefan!

Stefan Edlund ny medarbetare på Cat AB

Låt oss presentera vår nya medarbetare Stefan Edlund.

Stefan kommer ansvara för affärsutveckling och blir kundansvarig för ett antal av företagets nyckelkunder. Han kommer även arbeta som teknisk säljare och ta fram lösningar baserat på kundernas behov. Stefan har en lång bakgrund inom telekom men även andra områden så som försvarsindustrin på SAAB Technologies.

Hej och välkommen Stefan, vem är du?
Hej 😊 Jag är en kille uppvuxen i Stockholm med en utbildning från Uppsala på Teknisk Fysik. Jag har ett genuint teknikintresse sedan pojkåren och har alltid gillat att bygga saker. Nu mera bygger jag mest altan på landet i Stockholms skärgård. Övriga intressen är djur, natur, jakt och en del golf. Mesta delen av min fritid spenderar jag på landet med familjen som är min sambo och min dotter.

Vad har du arbetat med tidigare?
Efter Uppsala jobbade jag många år med utveckling av GSM på Ericsson. Det ledde mig till USA där jag fortsatte som projektledare och försäljning. Efter Ericsson i USA gick jag över till SAAB Technologies och JAS 39 Gripen och arbetade med display systemet. Jag var även egen företagare några år och tog fram lösningar för surfzoner … jo… jag har borrat olja i norra Kanada också. 😊

Vad ska du jobba med på Cat AB?
På CAT AB är min roll att utveckla de redan många och goda affärer som CAT AB har samt att fokusera lite extra på mer komplexa lösningar för uppkopplade system och datahantering. Säkerhet är en central del som kräver robusta tillförlitliga lösningar.

Vilka mål har du och hur relaterar du dem till Cat AB?
Som jag tidigare nämnde så drivs jag av att bygga. På CAT AB är mitt mål att öka antalet affärer och ge CAT AB möjligheten att leverera mer kompletta lösningar för komplexa behov. Där kan olika typer av fjärraccess och system vara en viktig del.

Är det något annat du vill passa på att säga så här din första tid på nya jobbet?
Det skall bli spännande att nu få arbeta vidare med mycket av det jag sysslat med tidigare fast med ett nytt perspektiv. Industriell Internet of Things är ett viktigt inslag för framtidens industrier, fastigheter och infrastruktur. Vi behöver på många nivåer bli smartare och effektivare med bibehållen hög säkerhet för att möta framtidens behov och det skall bli spännande att ta tag i.

Ny hund på Cat AB

Välkommen lilla Scout och husse Stefan, våra nya medarbetare på Cat AB