Produktnyhet från MOXA
21 jan 2021

Moxa introducerar ny Modbus till BACnet gateway. En protokollkonverterare med högre säkerhet, även i besvärliga miljöer.

Moxa, leverantör av produkter inom industriell kommunikation och lösningar för automationsnätverk, har introducerat en ny serie robusta protokollkonverterare för kommunikation mellan Modbus och BACnet. Dessa gateways stödjer Modbus RTU/ASCII/TCP och BACnet/IP och är framtagna för att möjliggöra integrering och en säkrare kommunikation mellan industriella enheter, sensorer, drift och övervakningssystem.

MGate 5217 är designad för att ha både hög tillförlitlighet och en hög säkerhetsnivå utifrån de säkerhetsnormer som ställs i IEC 62443, en standard för IT-säkerhet i och till automationsnät och system (ICS). Moxa har utvecklat dessa protokollkonverterare så de ska klara arbeta i industriella miljöer och samtidigt vara enkla att både driftsätta och sköta.

 

Utökad säkerhet för att skydda värdefull och skyddsvärd data

Vissa applikationer är mer beroende av att varken få driftsavbrott eller bli avbrutna pga. bristande säkerhet i överföringen av data, Det kan gälla styrning av ström och larmövervakning i en datahall, vissa sensorer eller objekt inom husautomation eller utrustning i en prioriterad tillverkningsprocess. MGate 5217i har olika typer av säkerhetsfunktioner såsom vitlisning av användare, policyhantering för lösenord och en säker TLS anslutning, allt detta för att minimera riskerna med intrång, obehöriga användare och felaktiga kommandon.

Mer information:

Produktsida
Moxas gateway for BACnet

 

 

Ännu en ny spännande produkt och ett nytt år, Cat och Moxa firar 28 år tillsammans.

–Med snart 30 års samarbete är Cat AB inte bara bland de äldsta av Moxas distributörer i Europa, utan vi har också ett djupt samarbete med Moxa som även gäller support och produktutveckling. Dessutom har vi samlat på oss en gedigen kunskap om Moxas produkter och lösningar.

Vi är en av de ca. 120 distributörer som finns världen över. Behöver ni hjälp med något så står vi  till er tjänst så att ni får rätt lösning på era idéer och utmaningar, säger Pontus Lundin, vd, Cat AB.