Bild på fältbuss till fiiberkonverterare i ett blått nätverk med texten enkel konfiguration och smidig felsökning. Funkar både i ring och traditionell punkt till punkt förbindelse De konverterare vi presenterar nedan är designade för att klara de höga krav industrin ställer på produkter och elektrisk utrustning, utrustning som klarar lite mer än den vi normalt har hemma och på kontoret. Konverterarna används för att transportera fältbussarna Can-bus eller Profibus över en optisk fiberkabel, iblannd kallas de mediaomvandlare. Anledningen till konverteringen kan exempelvis vara att förlänga avståndet mellan serie-enheter och styrutrustning eller för att minska störningar i kommunikationen mellan enheter.

Är du osäker på vilken typ av konverterare du behöver, eller hur du bäst går tillväga för att förlänga din signal till önskat avstånd är du välkommen att ringa och rådfråga oss.

Fältbuss till optisk fiber


CAN-bus till fiber


Bild på svart ICF-1170i en CAN-bus konverterare för kopppar vs fiber
ICF-1170i CAN signaler i koppartråd blir CAN signaler i fiber och åter igen /Baudrate upp till 1 Mbps/  Dual power/ LEDs för Fiber Tx, Fiber Rx, spänningskälla nr.1 och nr. 2/ Uppfyller ISO 11898 standarden/T-version finns

PROFIBUS till fiber


Svart och blå plåtlåda som innehållöer allt det som behövs för att konvertera Profibus signaler mellan koppar och fiber kabel. Från Moxa
ICF_1180i Industriell konverterare för Profibus mellan koppar och fiberkabel/ transmissionslängd upp till 45 km/ funktion för test att validera fiberkommunikationen/  minimerar felaktiga datagram med PROFIBUS bus fail prevetion / Autobaudrate och data upp till 12 Mbps/ 2 kV galvanisk isolation/ 2 möjliga strömförsörjningar (med rewerse power skydd) / Alarm via reläutgång / C1D2, ATEX och IECEx certifierade för att klara hårda industrimiljöer. T-modeller som kan arbeta mellan -40 grader C och +75C. Datablad.

Svart låda med Moxologotype som är en Profibus konverterare koppar till fiber
ICF-1280i Industriell konverterare för Profibus mellan koppar och fiberkabel med möjlighet att köra fiberring för redundans/ minimal omkopplings tid i ett avbrott i fiberringen/ transmissionslängd upp till 45 km/ funktion för test att validera fiberkommunikationen/  stödjer diagnos av signalerna i fibern /  minimerar felaktiga datagram med PROFIBUS bus fail prevetion / Autobaudrate och data upp till 12 Mbps/ 2 kV galvanisk isolation/ 2 möjliga strömförsörjningar ”dual power”

 • Programmering

  Behöver du egensnickrad kod på din produkt? Vi kan hjälpa dig! Vi har erfarna programmerare redo att anpassa produkterna åt… Läs mer »

 • Köpvillkor

  Läs våra allmänna köpvillkor här

 • OK

  Att välja rätt…

  Det kan vara svårt att veta exakt vilka produkter som behövs för att tillgodose just era behov, eller om produkt… Läs mer »

 • Moxa ikon

  Agenturer

  Cat AB jobbar med flera namnkunniga agenturer: MOXA, Advantech och Barix är några av de största och starkast etablerade på… Läs mer »