Wireless_Cellular_Solution_02

Vilket scenario stämmer in på er?

Behöver du övervaka eller styra enheter som är utspridda över ett stort fysiskt område är en mobil uppkoppling att rekommendera. Mobilnätet stödjer ett stort täckningsområde men har en lägre överföringshastighet (<10 Mbps). Mobil kommunikation lämpar sig alltså för de tillfällen där en långväga kommunikation krävs t.ex. övervakning av motorvägar och skogsbruk men även i de fall där ledningsdragning inte är möjlig.

  

Bilden nedan visar ett exempel över hur en mobil kommunikationslösning kan fungera i verkligheten.

Här används en mobil gateway på varje mätpunkt längs motorvägen och skickar informationen vidare till ett kontrollcenter, som i sin tur kan skicka den över hela världen via Internet.

Enheter som stödjer detta är t.ex:

 OnCell G3111-HSPA-T

OnCell G3150-HSPA-T

 OnCell G3111-HSPA

OnCell G3150-HSPA

 

Ett Wi-Fi-nätverk kan kommunnicera på cirka 500 meter och och har en hög bandbredd!

Tack vare det är en WiFi-lösning lämlig när du exempelvis vill realtids-överföra en videosändning eller kontrollera AGVs (Automated Guided Vehicles ).

  

Bilden här nedan visar ett exempel på  hur en trådlös klient på varje buss kan skicka mät-data (ladda upp en videoövervakning eller statusrapportera värden) till ett kontrollcenter i huvudkontoret.

 

Exempel på trådlösa enheter

Om dina enheter är Ethernet-baserade

AWK-1121

IEEE 802.11a/b/g

AWK-3131

1RF IEEE 802.11a/b/g/n

AWK-5232

2RF IEEE 802.11a/b/g/n

Trådlösa tillbehör Om ditt nätverk byggt på seriekommunikation

ANT-WSB-PNF-18

2.4 GHz

ANT-WSB5-PNF-18

5 GHz

NPort W2150A

IEEE 802.11a/b/g

 • Programmering

  Behöver du egensnickrad kod på din produkt? Vi kan hjälpa dig! Vi har erfarna programmerare redo att anpassa produkterna åt… Läs mer »

 • Köpvillkor

  Läs våra allmänna köpvillkor här

 • OK

  Att välja rätt…

  Det kan vara svårt att veta exakt vilka produkter som behövs för att tillgodose just era behov, eller om produkt… Läs mer »

 • Moxa ikon

  Agenturer

  Cat AB jobbar med flera namnkunniga agenturer: MOXA, Advantech och Barix är några av de största och starkast etablerade på… Läs mer »