Moxa är er pålitliga partner för anslutning av seriella enheter

Sedan 1987 har Moxa anslutit och stöttat seriell utrustning och så även framöver! NPort välden, det finns miljontals anslutna serieportar och fler behöver kopplas upp.

Banbrytande tillförlitlighet sedan 1987,

det är en 35 årig meritlista som ständigt prövas i fält via pålitliga och säkra anslutningar!

För de företag som vill fortsätta använda seriell data från fält och därmed även förbättra effektiviteten  av driften, säkerställa tillgänglighet av produkter, tjänster eller programvara för framtidens krav på konvergens mellan OT och IT så är ett samarbete med en välansedd leverantör viktigt. De seriella gränssnitten har under många årtionden varit ett tillförlitligt och kostnadseffektivts alternativ för kommunikation inom de operativa systemen och främst industriella applikationer. Många är de som under åren hävdat att seriekommunikationen är död, men trots detta finns -och fortsätter tillverkningen av- mången utrustning vilka fortfarande är beroende av det seriella protokollen. Naturligtvis ska vi ställa oss frågan hur länge och på vilket vis användandet av utrustning vilken baseras på seriekommunikation kommer kunna hanteras i de framtida nätverk och därmed även med sammanslutningen av de operativa nätverken och de nätverk vilka användes för informationsteknologi. Lyckligtvis finns lösningar tillgängliga som kan överbrygga klyftan och möjliggöra konvergensen av OT och IT; därmed kan den klyfta som uppstått mellan det seriella och Ethernet-nätverk, TCP/IP, minskas. Nedan följer tre sätt hur Moxa formar de seriella ekosystemet för framtidens anslutningar. Kontakta oss gärna på Cat AB om du har frågor, vi har jobbat med Moxa sedan 1993 och är er svenska distributör.

Ja, anslut direkt!

Uppdatera anslutningsgränssnitten

Moxas lösningar för seriella anslutningar inkluderar seriell till USB, seriell till fiber, seriell till Ethernet, Seriell till trådlöst och många protokollkonverteringar vilken möjliggör att ansluta dina seriella enheter på flera olika vis och via olika protokoll.

Anpassa och vidareutveckla

Integrera i moderna system

Moxa investerar kontinuerligt inom det seriella anslutningarnas sfär och svarar snabbt på kunders behov och marknadstrender genom att ta fram nya applikationer och utvecklar nya drivrutiner på en mängd olika plattformar.

Ja, klar att öka säkerheten

Öka säkerheten i anslutningarna

Moxas lösningar för seriell kommunikation över Ethernet innehåller IEC 62443-4-2 byggstenar. Det finns en mängd inbyggda säkerhetsfunktioner för att förbättra säkerheten i anslutning av seriella enheter.

 

Vad är då nytt?

I sortimentet har vi över 500 produkter och nya produkter tillkommer varteftersom. Den lilla brochyren om olika lösningar för att ansluta kantutrustning/Edge är också ny, medan Networking 101 som är Moxas Tech-guide, har uppdaterats. Klicka på länkarna nedan och läs mer.

Mgate MB5121serien Brochyr Uppdaterad tech-guide
Bild på Moxa Mgate 5121 Bild på brochyr Edge connectivity 2023
CANopen till Modbus Edge Connectivity Solution brochure Industrial Connectivity & Networking 101

Nyfiken på protokollomvandlare och Modbus?

Länk till Youtube

Vi har en spellista med intressanta filmer på Youtube

 

Moxas sortiment innefattar en bred portfölj för anslutning av seriell utrustning:

Serial device servers, Serial Converters, Protocol Gatewaws, USB to serial/USB-hubs och Multiport Serial Boards.

Länk till YoutubeTitta gärna på filmen på Youtube ”Pioneering Reliability Since 1987