PoEBanner

Power over Ethernet, eller PoE, finns även för industriella applikationer. Denna tekniken eliminerar behovet av eluttag vid enhetsplatser och gör det lättare att konfigurera dina nätverksenheter. Dessutom underlättar det för systeminstallatörer som slipper dra extra spänningskablage. På marknaden finns det idag en mängd olika PoE-switchar som fyller olika behov. Vi hjälper dig gärna välja den PoE-lösning som bäst passar just dina behov och ser till att ditt system uppnår maximal prestanda samt minimerar installationstid och underhållskostnader.

Har du inte PoE i din nätverkskabel men har utrustning som kan använda PoE? Det fixar en injektor, läs mer om INJ-24 eller om du behöver lite mer kraft så är det PoE+ som gäller, vi föreslår INJ-24A .

Har du PoE i ledningarna men en sensor eller annan utrustning som inte klarar det? Köp en splitter, exempelvis SPL-24 från Moxa, så skyddar du utrustningen längst ut i ert nät.

poeFlex

Flexibilitet

Traditionellt sett behöver nätverksenheter installeras nära eluttag men med PoE-teknik som levererar ström via Ethernet-kabeln elimineras behovet av ytterligare elledningar. Utrustningen kan alltså installeras där den behövs och inte där strömkällan sitter. Detta underlättar såklart en hel del för installatören och vid en eventuell flytt av enheten.
Kombinationen av PoE och trådlösa teknologier möjliggör en praktiskt taget kabelfri miljö.


poeFramtid

Framtidssäkert

PoE ger dig en större möjlighet att i framtiden förändra och uppgradera ditt nätverk. Användarna kan snabbt och enkelt lägga till, ta bort eller ordna om nätverksenheter. PoE gör att tillägg av nya enheter inte kräver elektriskd planering, utan så fort nätverkskablarna är dragna blir dina nätverksenheter omedelbart tillgängliga. Även om nätverksenheterna kräver hög effekt så finns den kraftigare PoE+, ”PoE Plus” standarden med förstärkt uteffekt så att din PoE investering är hållbar i längden!


poeEnkel

Enkelt

PoE möjliggör för användare att lägga till enheter till ett befintlig nätverk utan att köpa fler strömkablar och omorganisera ursprunglig nätdesign. Jämfört med sina icke-PoE motsvarigheter så är PoE-nätets infrastruktur drastiskt förenklad, vilket medför att installation och framtida underhåll blir mycket enklare. PoE förenklar inte bara nätverkets infrastruktur, utan också strömförsörjningens struktur. Nu när PoE-enheterna stöder ett brett inspänningsområde, från 24 VDC till 48 VDC, finns ingen anledning att använda en extra nätadapter för att konvertera en 48 VDC PoE switch till 24 VDC för att passa den tillgängliga spänningen i industriell miljö.


poeKostnad

Kostnadseffektivt

Mer kabeldragning är lika med: mer avsatt tid, mer arbete och således högre kostnader för installation och framtida underhåll. Genom att använda PoE-teknik kan användare undvika det och således göra stora besparingar på installations- och underhållskostnader.


 • Programmering

  Behöver du egensnickrad kod på din produkt? Vi kan hjälpa dig! Vi har erfarna programmerare redo att anpassa produkterna åt… Läs mer »

 • Köpvillkor

  Läs våra allmänna köpvillkor här

 • OK

  Att välja rätt…

  Det kan vara svårt att veta exakt vilka produkter som behövs för att tillgodose just era behov, eller om produkt… Läs mer »

 • Moxa ikon

  Agenturer

  Cat AB jobbar med flera namnkunniga agenturer: MOXA, Advantech och Barix är några av de största och starkast etablerade på… Läs mer »