Minska säkerhetsriskerna

Fler och fler enheter kopplas samman i nätverk och kopplas online. Detta gäller även på företag och inom industrier, inte minst med tanke på IIoT, Industrial Internet of Things. Möjligheterna för förebyggande underhåll och smarta system lockar naturligtvis.  Att få ökad flexibilitet och en produktion med både kortare omställnings- och ledtider kan vara några av förutsättningarna för att finnas kvar på marknaden.

 

De traditionella centraliserade datanäten ersätts eller komplimenteras med distribuerade nät där viss intelligens byggs till ute vid noderna, detta bl.a för lokal hantering. Noderna kan vara allt från enskilda givare, sensorer till maskiner.  Mängden data som samlas in via uppkopplade enheter ökar ständigt. Detta innebär stora förändringar från tidigare då datanät var mer åtskilda och överföring av data skedde lokalt.

Säkerhetsrisker och problem såsom osäker datatransmission, intrång, ofullständiga händelseloggar och missbruk av accessbehörigheter tillhör de vanligaste bristerna som rapporteras kring cyber-attack- incidenterna. Detta har medfört att vissa leverantörer och systemintegratörer väljer att utveckla produkter och tjänster för förbättrad säkerhet inom nätverk och automation, allt enligt standarden IEC 62443.

Säkerhetslösningar måste innehålla förbättrad säkerhet på komponentnivå och en mekanism för att hantera säkerhetsnivån på olika enheter. För att få in säkerhetsåtgärder i praktiken måste komponentleverantörer höja säkerhetsnivån för sina nätverksenheter och sitt/sina nätverk i helhet. Utmaningen ligger i att bedöma de potentiella säkerhetsrisker och luckor i nätverket och genomföra ett effektivt sätt att konfigurera och hantera säkerhetsparametrarna för nätverksenheter i enlighet med säkerhetsstandarder.

Läs vidare för att ta reda på hur Moxas säkerhetslösningar kan hjälpa dig att ”rampa upp” och hantera säkerhetsnivåer på dina nätverksenheter, ja bara på några klick!

Varför välja en 62443-4-2 lösning? I videon nedan får du veta mer.

Vill du inte se hela video så kan vi sammanfatta den med att  IEC 62443-4-2 gör att säkerheten ökas även ute på noders nivå.

 • Förebygg intrång och attacker

  OK Skydda känslig data

  • OK Övervaka händelser

   

 • Övervaka vad som händer!

MXview Security View Demo: Visualizing the Security Status of Network Devices

MXconfig Security Wizard Demo: Batch Configuring Security Parameters

 • Programmering

  Behöver du egensnickrad kod på din produkt? Vi kan hjälpa dig! Vi har erfarna programmerare redo att anpassa produkterna åt… Läs mer »

 • Köpvillkor

  Läs våra allmänna köpvillkor här

 • OK

  Att välja rätt…

  Det kan vara svårt att veta exakt vilka produkter som behövs för att tillgodose just era behov, eller om produkt… Läs mer »

 • Moxa ikon

  Agenturer

  Cat AB jobbar med flera namnkunniga agenturer: MOXA, Advantech och Barix är några av de största och starkast etablerade på… Läs mer »