UC-1200A ger nya möjligheter att skapa bättre kommunikation mellan sensorer och nätverk

Bättre nätverkskommunikation mellan sensorer och styrsystem

Moxa förbättrar familjen av ARM-baserade datorer med kompakta datorer. De nya har fått stabila 64-bitars dubbelkärnor för ökad prestanda, samtidigt som datorerna uppfyller säkerhetsklassningarna i IEC-62443-4-2. Datorerna är för industriellt bruk och de är framtagna för att stärka effektivitet i nätverk och kommunikation inom automation. De nya och förbättrade datorerna är speciellt lämpade då hantering av komplexa krav på datakommunikation och en mer sömlös hantering av digitala signaler krävs. Lämpliga applikationer kan vara inom fabriks automation, för tillämpningar inom förnybar energi eller inom gas och olja.

UC-1200A och UC-2200A är serierna för inbäddade system inom datainsamlingsapplikationer. Designen är kompakt samtidigt som varken funktionalitet eller I/O gränssnitten begränsas så de uppfyller de flesta krav som kan behövas av datorer vilka arbetar längst ut i systemen, så kallade kantdatorer, eller edge-computing på engelska. Stor vikt har lagts på att få säkerhetsfunktioner överensstämmande, eller högre, än vad standarden IEC-62443-4-2 anger. Arbete med att öka motståndskraft och stärka försvar mot cyberattacker har gjorts parallellt med att uppfylla kraven att uppfylla en oavbruten datakommunikation.


Funktioner

Kompakt design och bättre resultat

UC-1200A och UC-2200A är 64 bitars fläktlösa datorer har ett riktigt bra förhållande mellan kraft och effektförlust, de kan spara upp till tre gånger så mycket energi som andra datorer och föregångare, vilket i sin tur innebär att de kan vara både effektivare och kostnadseffektiva. Datorerna har två LAN-portar och två portar för seriell kommunikation RS2327422/485 samt en USB, allt anpassat för industriella datakommunikationsbehov.

Förbättrad säkerhet

Datorerna uppfyller standarden för säkerhet inom industriella styrsystem, ICS-system IEC 62443-4-2 sl2 för nätverkskomponenter. Funktionen Secure Booot används både för att säkra hårdvara och mjukvara via en modul som kallas TPM, Trusted Platform Module. Detta innebär att datorerna endast kan dekrypteras på eller via specifika Moxa-enheter. Funktionen för återställning av system efter fel stödjer återgång till senast fungerande läge. Detta innebär att datorerna automatiskt kan startas om alternativt återgå, ifall ett kritiskt läge uppstår eller om obehöriga programändringar upptäcks. Dessutom tillhandahåller Moxa en guide och verktyg för att stödja er analys av potentiella hot.

Enkel att driftsätta och sköta underhåll

Moxa Computer Interface Manager är till för att ge ett enhetligt mjukvarugränssnitt för åtkomst till och konfiguration av icke-standardiserade datorgränssnitt. Målet är att spara tid vid programmering över olika ARM-baserade datorer och stödja användare att enkelt kunna hantera sina egna nätverk. MCM är Moxas verktyg för skötsel av nätverk såsom LAN och WAN nätverk där Wi-Fi kan ingå liksom mobil och Ethernetgränssnitt. Programvaran MX-View One med olika typer av visningslägen är till för övervakning och hantering av alla enheter och deras datainsamling. Sammantaget är de beskrivna programvarorna och verktygen hjälpa till att snabbt distribuera och hantera kommunikationsnätverk, något som avsevärt minskar tidensåtgång i underhåll för både IT- och OT-team.

Tillförlitlighet i industri-klassad utrustning

Datorerna är designade för att klara hårda krav, de kan arbeta i minus 40 till plus 70 grader Celsius. De har industriella certifikat såsom CID2 och ATEX. Mjukvaran MiL är Linuxbaserad och kommer med 10 års långtidssupport, där minst 2 år innebär tillgång till både säkerhetspatchar och programförbättringar, därefter bugg- och funktionsfixar. Produkterna har en hög MTBF och de är både stöt och vibrationståliga. Den 5-åriga produktgarantin är ytterligare en del av allt det som tillsammans ska säkerställa att dessa datorer håller hög industriell tillförlitlighet och en stabil driftskvalité.


Moxas lösning

UC-1200A serien

Bild på UC-1200A

UC-2200A serien

Bild på UC-2200A

CPU Arm Cortex-A53 dual-core 1 GHz Arm Cortex-A53 dual-core 1 GHz
Minne 2GB 2GB
Plats för minneskort 1 microSD 1 microSD
Gränssnitt 2 LAN, 2 RS-232/422/485, 1 USB 2 LAN, 2 RS-232/422/485, 1 USB
Cellulär/mobil kommunikation LTE Cat. 4
Wi-Fi ja, separat modul, Mini-PCIe ja, separat modul, Mini-PCIe
Säkerhet Bulit in TPM 2.0
Secure Boot
Security Hardening Guide and Tools
Bulit in TPM 2.0
Secure Boot
Security Hardening Guide and Tools
Mjukvara Moxa Industrial Linux
Moxa Computer Interface Manager
Moxa Connection Manager
MXview
Moxa Industrial Linux
Moxa Computer Interface Manager
Moxa Connection Manager
MXview
Utökat temperaturområde -40 to 60°C -40 to 70°C
Certifikat, arbete i explosionsfarlig miljö CID2, CE, FCC, ATEX, UL CID2, CE, FCC, ATEX, UL
Datablad Klicka för Datablad Klicka för Datablad