foretaget
 

Många års erfarenhet i ryggen!

I över 30 år har Cat AB varit verksamt inom industriell datakommunikation, nätverksutveckling och PC-system samt mät- och styrkort. Vi har under dessa år samlat på oss en bred erfarenhet vilken vi gärna delar med oss av till dig som kund!

Vi håller oss uppdaterade och vill hjälpa våra kunder att använda moderna och fungerande lösningar.

Vi jobbar ofta i projekt tillsammans med både stora och små kunder, och vi har hunnit med en hel del under våra 30 år. Vi har exempelvis utvecklat test- och kvalitetsmätutrustning åt de flesta paging-operatörerna i Europa (Minicall), NMT-simulatorer och analysatorer åt Ericsson samt utvecklat Bick Mobilfunks Voicebox- och Datamailbox-system.

Förutom projekt tillsammans med kunder har vi även egenutvecklade system, t.ex. personsökarsystemet PageCall som våra återförsäljare sålt i Sverige (Kalmar brandkår och Västerviks Sjukhus m.fl.).

Att sälja mät- och styrkort är ett kapitel för sig eftersom man måste ha kunskapen att hjälpa kunden välja rätt kort, rätt givare och sedan måste det till en lämplig drivrutin. Med andra ord ett ganska kostnadskrävande arbete, om man inte, som Cat AB använder kortserierna i egna projekt och därmed automatiskt har en egen kompetens på produkterna. Något som våra kunder även drar nytta av.

Agenturer och samarbeten

Cat AB jobbar tätt med en rad etablerade agenturer, där Moxa är den primära.

I Moxas sortiment finns utrustning och djupt tekniskt kunnande för att möjliggöra anslutning av utrustning eller program i och till industriella nätverk, inom automation och även inom de för elektronisk utrustning mest utmanande miljöerna. Advantech har även de ett brett sortiment kring industriell datakommunikation, främst lösningar för IO och specialanpassade embedded-datorer. Då det gäller ljudsystem, ljud över IP och IO arbetar vi tillsammans med det Schweiziska företaget Barix. I Lanners sortiment finns pålitliga embedded datorer för applikationer i mindre krävande miljöer. Axiomtek erbjuder ett brett utbud industri PC och pekskärmsdatorer samt intressanta produkter för att stödja AI inom industriella applikationer. NavigateWorx utvecklar cellulära VPN-routers för M2M och IIoT applikationer.