foretaget
 

Många års erfarenhet i ryggen!

I över 25 år har Cat AB varit verksamt inom industriell datakommunikation och PC-system samt mät- och styrkort. Vi har under dessa år samlat på oss en bred erfarenhet vilken vi gärna delar med oss av till dig som kund!

Vi jobbar ofta i projekt tillsammans med både stora och små kunder, och vi har hunnit med en hel del under våra 20 år. Vi har exempelvis utvecklat test- och kvalitetsmätutrustning åt de flesta paging-operatörerna i Europa (Minicall), NMT-simulatorer och analysatorer åt Ericsson samt utvecklat Bick Mobilfunks Voicebox- och Datamailbox-system.

Förutom projekt tillsammans med kunder har vi även egenutvecklade system, t.ex. personsökarsystemet PageCall som våra återförsäljare sålt i Sverige (Kalmar brandkår och Västerviks Sjukhus m.fl.).

Att sälja mät- och styrkort är ett kapitel för sig eftersom man måste ha kunskapen att hjälpa kunden välja rätt kort, rätt givare och sedan måste det till en lämplig drivrutin. Med andra ord ett ganska kostnadskrävande arbete, om man inte, som Cat AB använder kortserierna i egna projekt och därmed automatiskt har en egen kompetens på produkterna. Något som våra kunder även drar nytta av.

 

Agenturer och samarbeten

Cat AB jobbar tätt med en rad etablerade agenturer, där de två största är de namnkunniga Moxa och Advantech – båda mycket starka på marknaden inom industriell datakommunikation. När det gäller ljudsystem arbetar vi tillsammans med företaget Barix.

 

Moxa

Moxa och Cat AB har jobbat tillsammans i drygt 25 år, Cat AB och våra kunder har varit med att utveckla flera av de produkter som idag finns i produktsortimentet. Vi är stolta över att vara en av få distributörer som fått den prestigefulla utmärkelsen ”Life Time Partner”. Vi är glada över utmärkelsen samt över det fortsatta förtroendet att vara supportcenter och distributör för hela Moxa-sortimentet.

Advantech

Advantech och Cat ABs samarbete sträcker sig även det mer än 20 år tillbaka, vilket gjort och gör att vi känner vi oss hemmastadda i deras produkter och organisation. Möjligheterna att kundanpassa produkter inom Advantech sortiment är många och vi hjälper gärna till.